onsdag 13 januari 2010

I förra veckan gjorde Kyrkans tidning verkligen skäl för öknamnet Torsdagsdepressionen. Dopet ifrågasatt. Jag säger som Jesus: Hur länge ska jag stå ut?

Varför får de dominera i kyrkan, som söker människors gillande mer än Guds sanning? De som söker förenklade svar snarare än Bibelns svar? Om vi inte tror att Gud handlar i dopet, blir det ju inget annat än ett ritual. Om vi överger vår sakramentala dopsyn kan vi sluta döpa barn.

1 kommentar:

  1. Kommentar om dop. När man läser ”Matteusevangeliet” så tror många att den historiska Messias undervisade om ett kristet dop. Det trodde jag också förut under sex år när jag var hängivet kristen.

    [Att differentiera,] Den historiska människan hette Ribi Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t. Han växte upp i Nasaret. Han undervisade i Israel, inklusive i fariséeiska ”synagogor”. Han var Messias som det profeterades om i den judiska Bibeln.

    Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

    Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”]. För att följa honom måste man göra sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt.

    Han undervisade direktiven i ”Moseböckerna” och där står det ingenting om ett ”kristet dop”. Det har sitt ursprung i en hednisk religion och är således förbjudet enligt ”Moseböckerna” och enligt Messias undervisning. Det som står beskrivet om ”Johannes döparen” har ingenting med ett kristet dop att göra; och Matt 28:19-20 har blivit kraftigt förvrängda av hellenistiska redigerare precis som andra verser. Bevis för alla påståenden på Netzarims hemsida

    SvaraRadera