onsdag 23 september 2009

Kyrkovalet är över

Valet är över - och de politiska partiernas makt över kyrkan består. (s) lyckades skrapa ihop 185 000 röster i landet och behåller därmed sitt grepp om kyrkan. 71 av de 251 platserna i kyrkomötet tillhör dem. 40 går till moderater och 35 till centern. Håhåjaja! Nu ska man höra talas om höger och vänster, politik och röda och gröna och blå röror i fyra år till.

För Frimodig kyrka blev valet en framgång, om än inte så stor som vi hoppats. Ökningen i Kyrkomötet från 7 till 13 mandat är naturligtvis rejäl och kommer att märkas, men den bereder oss inga platser i utskotten, där de flesta ärenden förbereds. Från Skara stift får vi skicka en person till kyrkomötet. Vem det blir är ännu inte klart. Allan Emrén står först på listan, jag är nummer två och EFS-prästen Egbert Schütte i Borås nummer tre. En av oss blir det nog kanske.

I stiftsfullmäktige får vi tre mandat. Det känns också roligt att få fortsätta detta arbete i Skara stift (sitter nu i Göteborg), även om det inte är lika angeläget som det lokala och nationella engagemanget. En frimodig röst kan göra nytta överallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar